Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Rood shirt met een brandweerliedenactie op geborduurd

Inktvlek wordt geborduurde brandweerman

Mijn oudste zoon heeft een knalrood shirt met daarop een kleine print van een zwarte brandweerauto. Het is te zeggen, hij had zo’n knalrood shirt, want op een dag kwam hij thuis van school met in het midden van dat shirt een grote zwarte inktvlek. Gemaakt met alcoholstift. En er dus niet meer uit te krijgen. Shirt naar de vaantjes dus.

 

Of toch niet? Ik zag – met een klein beetje fantasie – eigenlijk wel de spuit van een brandweerslang in die inktvlek. Vastgehouden door een brandweerman. Dus ik haalde er mijn eigen stiften bij (met uitwisbare inkt 😉 ) en ging aan de slag: brandweerman in actie!

Voor ik aan een permanente oplossing begon, checkte ik eerst of de zoon er zich ook in kon vinden. Gouden tip: altijd eerst met je doelpubliek overleggen 😉 Gelukkig zag hij het helemaal zitten, dus ik haalde naald en draad boven, en borduurde de brandweermanlijnen rond de inktvlek heen.

Het resultaat mocht er wezen, maar riep wel nog enkele vragen op: waar komt die brandweerslang eigenlijk vandaan? Wat is die brandweerman aan het blussen? Er staat toch niets in brand? Is die kaal? Oog voor detail hebben ze hier thuis wel 😉 Dus ik tekende/borduurde nog wat voort, tot het geheel klopte.

De slang komt uit een brandweerkraan (a ja), en de brandweerman blust een huis, dat in vuur en vlam staat. En dat haar zat verstopt onder de helm, maar nu kan je het zien. Vragen opgelost. En de kans om er wat details in het wit aan toe te voegen met beide handen gegrepen.

Het shirt wordt ondertussen weer gedragen, zonder dat het opvalt dat er inktvlekken op zijn. Zoon tevreden, en ik ook tevreden: weer een kledingstuk van de afvalberg gered. En de brandweerman zelf? Die blijft lustig aan het werk.

Zelf ook een kledingstuk met een vlek dat een upgrade kan gebruiken? Geef me gerust een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijke oplossingen zijn.

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.