Gratis verzending binnen België vanaf 75€

bleekwatervlekken camoufleren met rijstekorrelsteek

Bleekwatervlekken camoufleren

Al te enthousiast poetsen zorgde ervoor dat deze zwarte jurk plots een aantal bleekwatervlekken vertoonde. Maar zo’n paar vlekken waren niet voldoende reden om deze jurk naar het recyclagepark te verbannen. In tegendeel! Tijd voor camouflage!

Vlekken zoeken

De bleekwatervlekken waren al bij al redelijk klein, het ging om slechts een paar druppeltjes. Daarom koos ik ervoor om ze te camoufleren met een rijstekorrelsteek. Hierbij maak je telkens weer een steek van ongeveer 1 centimeter lang, maar in plaats van dat in een vast patroon te doen, doe je dat een beetje lukraak. Net zoals wanneer je rijstekorrels op je tafel uitstrooit.

Garen kiezen

Ik koos voor wit en goudgekleurd garen, om mooi te contrasteren met het zwart van de jurk. Ik wisselde af tussen compleet witte steken, compleet gouden steken, en steken waarbij ik het wit en het goud met elkaar mengde. Af en toe – bijvoorbeeld op de plaats van de vlek zelf – maakte ik 5 van die steken dicht bij elkaar, in de vorm van een bloemetje. Om het geheel wat op te fleuren.

Gaatjes herstellen

Terwijl ik de steken aanbracht, zag ik dat deze jurk hier en daar ook een gaatje bevatte. Om het grootste gat te dichten, zette ik er een stukje zwarte stof achter, en borduurde ik dit ook vast met dezelfde rijstekorrelsteek.

De andere 2 gaatjes die ik ontdekte waren iets kleiner. In plaats van ze te camoufleren, wou ik deze net gaan benadrukken. Daarom gebruikte ik een overhandse steek langs de rand heen, om er een mooi afgewerkt gaatje van te maken, omringd door rijstekorrelsteken.

Ik ben best trots op het eindresultaat, en vind zelfs dat het een eenvoudige zwarte jurk net dat tikkeltje zwieriger maakt. Wat denk jij?

Zelf ook een jurk met plekken liggen die je graag weer wilt dragen?  Geef me gerust een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht

Eén reactie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.