Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Geborduurd monstertje op mouw van rood t-shirt waar zelfde monstertje al in het groot op stond

Wasmachinegaatjes herstellen

Toen deze monsterpyjama de wasmachine wou aanvallen, had hij er niet op gerekend dat diezelfde wasmachine tegenwerk zou bieden en terug zou bijten. Gevolg: een wasmachinegaatje. Maar wasmachinegaatjes herstellen, dat schud ik wel zonder problemen uit mijn mouw.

Wasmachinegaatjes herstellen

Stap 1: Stof verstevigen

De stof van deze pyjama was heel erg rekbaar, en dat maakte borduren behoorlijk moeilijk. Daarom streek ik er aan de binnenzijde eerst en vooral wit plakvlies op, zodat de stof mooi op zijn plaats bleef zitten.

Wasmachinegaatjes herstellen

Er bestaan verschillende soorten plakvlies, waarvan de ene al wat steviger is dan de andere. Welke je precies gebruikt, hangt af van de stof die je wilt verstevigen. Voor dit shirt was het bijvoorbeeld mijn bedoeling om de stof iets minder rekbaar te maken op de plek waar het gat zich bevond, maar er tegelijkertijd ook voor te zorgen dat de stof nog altijd soepel bleef vallen. Als je zelf niet zo thuis bent in de wereld van plakvlies, vraag dan even raad in de winkel. Zij weten gegarandeerd welk soort plakvlies je het beste gebruikt.

Ontwerp aanbrengen

Om het wasmachinegaatje te herstellen, haalde ik inspiratie uit het t-shirt zelf. Een groot monster op de voorkant, waarom dan niet gewoon een klein monster op de mouw? Ik haalde mijn goeie ouwe frixion-pen weer boven, en ging aan de slag.

Wasmachinegaatjes wegwerken

En gaan met dat monster

Ik spande het geheel op met een kleine borduurring, zodat de stof net stevig genoeg zat om de steken mooi te kunnen aanbrengen. Met wat zwart en wit borduurgaren en een aantal rijg- en satijnsteken was de klus in enkele uurtjes geklaard, en kan deze pyjama weer een tijd langer mee.

Wasmachinegaatjes wegwerken

Zelf ook een pyjama waarvan je de wasmachinegaatjes graag wil herstellen? Geef me gerust een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn om dat gaatje weer dicht te werken.

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.