Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Paardenbloemen geborduurd op cardigan

Blaas je cardigan nieuw leven in

Een gat in de oksel, zakken die doorhangen en lukraak verspreide vlekken die je er niet meer uitwast. Kon ik deze cardigan nog nieuw leven inblazen, of was hij rijp voor de vuilnisbelt?

Stap 1: het okselgat in de cardigan dichtmaken

Omdat de naad in de oksel was losgekomen en er daarna wat van het breiwerk was gaan rafelen, was het gat in de oksel op dit moment de grootste blikvanger van deze cardigan. Daar moest gauw iets aan gedaan worden, voor het nog verder zou gaan uitrafelen.

Gapend gat in oksel van grijze cardigan

Waar ik kon, naaide ik de naden weer op elkaar, om het resterende gat zo klein mogelijk te maken. Het gat dat daarna nog overbleef, maasde ik zo onzichtbaar mogelijk dik met grijs mohairgaren en scotch darning (een reeks van flanelsteken naast en boven elkaar).

Hersteld okselgat

Stap 2: zakken van cardigan verstevigen

Het okselgat was gedicht, maar aan de aanhechtingspunten van de zakken op het voorpand, dreigden ook gaten te komen.

Klein gaatje vormt zich aan aanhechtingspunt van zak

Om te vermijden dat deze binnenkort zouden doorscheuren, heb ik ze dan ook verstevigd. Hiervoor gebruikte ik groen mohairgaren, en maasde ik over de steken rond het aanhechtingspunt heen. Ik volgde daarbij de originele steken, alsof ik mijn draad aan het instoppen was. Het resultaat werd een groene bol, en dat deed me aan een paardenbloem denken. Met een kettingsteek borduurde ik er nog een stengel aan, en met enkele stik- en vliegsteken kregen ook de pluisjes vorm.

Paardenbloemen geborduurd op cardigan

Stap 3: vlekken op cardigan camoufleren

Als laatste euvel vertoonde deze cardigan hier en daar kleine bruine vlekjes, lukraak verspreid op de voorkant.

bruine vlekken op grijze cardigan

Om in het thema te blijven koos ik ervoor om over elk plekje een paardenbloempluisje te borduren, met een speels effect als gevolg.

Vlekken op cardigan gecamoufleerd met geborduurde paardenbloempluisjes

Resultaat

Met enkele eenvoudige ingrepen werd deze cardigan nieuw leven ingeblazen, en kan hij weer jaren mee.

Cardigan gedrapeerd op vintage paspop met plant ernaast

Zelf ook een cardigan die dringend wat nieuw leven nodig heeft? Geef me gerust een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.