Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Achterkant van t-shirt met geborduurde dino

Een scheur in je t-shirt herstellen

Tussen het ravotten door was iemand ergens aan een tak blijven hangen. Resultaat: een scheur op de rug van dit t-shirt. Maar zo’n scheur kan je herstellen, zodat ze niet het einde van je t-shirt hoeft te betekenen. In dit geval brachten een goedgemutste dino en een paar welgemikte borduursteken redding.

scheur in blauw t-shirt

Inspiratie tot herstel haalde ik uit het voorpand van het t-shirt zelf. Dat was bedrukt met een coole, breedlachende snowboarddino. Iets gelijkaardigs, dat moest wel lukken, toch?

voorpand van t-shirt met scheur op de rug

Hoe herstel je zo’n scheur in je t-shirt?

  1. Strijk eerst en vooral een stukje vlieseline over de scheur aan de binnenkant van je t-shirt. Zo verstevig je niet alleen de stof, je zorgt er ook voor dat je het gat mooi reconstrueert en alles op de juiste plaats blijft liggen. Dat maakt het iets gemakkelijker om op een stretchstof te borduren.
  2. Teken je design over je gat heen, aan de goede kant van je stof. Gebruik hiervoor een pen met uitwasbare inkt of – mijn favoriet – een frixion-pen, waarvan de lijnen verdwijnen als je er met warmte over gaat. Let erop dat het gat en de stof rond het gat zeker bedekt worden door je ontwerp.
    Dino over scheur in t-shirt getekend met frixion pen
  3. Kies kleuren in hetzelfde kleurenpalet.
    close up van t-shirt met de verschillende garens om scheur te herstellen
  4. Gebruik een borduurring om je stof op te spannen. Het kan ook zonder, maar geloof me, mét ring maakt het toch iets gemakkelijker om de spanning van je steken precies juist te krijgen.
  5. Begin met borduren.
  6. Klaar? Strijk over je borduursel heen om de lijnen te verwijderen (of gebruik je haardroger, gaat ook lekker snel). Zie je nog sporen van de borduurring staan? Maak je stof vochtig en strijk er nog eens overheen.

Deze dino kan alleszins weer even doorgaan met snowboarden en in bomen klimmen.

Achterkant van t-shirt met dino over scheur geborduurd

Zelf ook een t-shirt met een scheur in die je graag wil herstellen? Geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Close up van geborduurde dino over scheur in t-shirt

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.