Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Close up van een donkerblauw t-shirt met op de schouder een goud en rood sterretje geborduurd, over een gaatje heen

Borduur een sterretje over een gaatje

Geen idee waar ze vandaan kwamen, maar dat ze er waren, was duidelijk: gaatjes op de schouder van dit circusshirt. Dat kon ik niet zo laten.

gaatje in schouder van t-shirt

Om die gaatjes in t-shirtthema te kunnen herstellen, nam ik de originele print grondig onder de loep. Mijn oog viel op de kleine sterretjes in de grote letters. Sterretje – gaatje – borduren – check.

Het woord Circus op een t-shirt

Enkel nog wat garen zoeken met passende kleuren, en de klus was snel geklaard.

Ster over gaatje borduren

  1. Teken een sterretje over het gaatje in je schirt, en zorg ervoor dat het gaatje in het midden van het sterretje zit, zodat je het straks zeker helemaal dichtnaait. Om deze sterretjes te tekenen gebruikte ik een uitwasbare stift van de kinderen (omdat die net binnen handbereik lag en ik te lui was om een verdieping hoger mijn eigen stiften te halen).
  2. Gebruik contrasterend borduurgaren dat in het thema van de originele print past. Met rood en goud kon ik in dit geval niks verkeerds doen.
  3. Split je borduurgaren in het gewenst aantal draadjes. Ik ging voor het standaardaantal van 3 draadjes. Dekt net genoeg, en is niet te dik voor je t-shirtstof.
  4. Steek je garen door het oog van de naald, en leg een knoopje aan het uiteinde.
  5. Borduur het sterretje. Ga daarbij van hoekje naar hoekje met je garen, alsof je het sterretje aan het tekenen bent. Werk van buiten naar binnen, tot je hele sterretje gevuld is. Omdat je telkens afwisselend een steek aan de bovenkant en een steek aan de onderkant hebt, ga je automatisch weven.
    ster over gaatje geborduurd
  6. Leg een knoopje aan de binnenkant, of werk af door een paar steken op dezelfde plaats te naaien aan diezelfde binnenkant.

Helemaal klaar om te shinen!

Circusshirt met daarop sterretjes geborduurd

Zelf ook een t-shirt met een gaatje in dat je graag wil herstellen? Geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.