Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Close up van een zwarte bodywarmer waarvan een van de naden hernaaid werd om zo een gaatje te verbergen

Herstel een gat in je bodywarmer

Een verdwaalde genster brandde een gat in deze nylon bodywarmer, waardoor er niet alleen een lelijke plek op de rug was ontstaan, maar er ook nog eens dons kon ontsnappen.

Gaatje waar dons uitkomt in het midden van een zwarte bodywarmer

Nylon dichtweven, dat lukt niet zo goed. Daarvoor is de stof te licht, wat het heel moeilijk maakt om het juiste garen en de juiste naald te vinden. Gelukkig zat dit gaatje vlak bij een naadje, waardoor ik het gat zo goed als onzichtbaar weg kon werken.

Gat in bodywarmer herstellen

  1. Neem er een pincet of een dikke naald bij, en duw zo veel mogelijk dons terug het gat in.
  2. Neem de nylon net boven het gat en net onder het gat vast, en vouw voorzichtig samen over de naad heen, zodat het gat weggestopt zit tussen de samengevouwen stof. Gebruik wonder clips om je stof samen te houden. Heb je geen wonder clips, dan kunnen wasspelden of papierklemmen ook werken. Maar gebruik zeker geen speldjes, want dan maak je alleen maar gaten bij.
    Wonder clips houden nieuwe naad in bodywarmer samen
  3. Vouw de stof verder samen over de gehele breedte van je bodywarmer, om een volledig nieuwe naad te creëren. Neem hier je tijd voor, zodat je ervoor kan zorgen dat je de naad zo recht mogelijk maakt. Aan de uiteinden zal je bijvoorbeeld minder stof kunnen samennemen dan in het midden, omdat je aan de uiteinden naar de zijnaad toe moet werken.
  4. Neem een dunne naald en garen in een bijpassende kleur, en naai de nieuwe naad dicht met een laddersteek. Doe dit heel voorzichtig, en probeer om zo weinig mogelijk dons aan de binnenkant van je bodywarmer te raken.
  5. Wanneer je klaar bent met de nieuwe naad, verwijder dan het dons dat tevoorschijn is gekomen. Probeer eerst en vooral of je het terug naar binnen kan trekken door voorzichtig aan de onderkant van je stof te trekken en zo het dons weer mee naar binnen te trekken. Blijft er nog dons zichtbaar, verwijder het dan heel voorzichtig met een pincet.
    Dichtgenaaid gat in bodywarmer, met dons dat eruit komt en pincet dat klaarligt om dons weg te halen

Klaar, en zo goed als onzichtbaar!

Nieuwe naad in bodywarmer met weggewerkt gat en plant naast de bodywarmer

Zelf ook een bodywarmer met een gat dat je graag hersteld wil zien? Geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.