Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Zwarte short ligt op de grond met een monstera plant ernaast. Op de linkerzak zijn witte paardenbloemen met pluisjes geborduurd, die naar rechts wegwaaien. Links op de foto staat de tekst Pimp je short met paardenbloemen met het logo van meme Georgette erbij

Pimp je short met geborduurde paardenbloemen

Wanneer ik deze short nu weer precies gekocht heb, dat kan ik me met de beste wil van de wereld niet meer herinneren. Dat het alleszins al meer dan 10 jaar geleden is, en dat het al die tijd mijn trouwe zomervriend al geweest is, dat weet ik dan weer wel zeker, want dat kan deze foto me duidelijk vertellen.

Zoom in op een foto van 2011

Maar na meer dan een decenium samen, raakte het originele zwart van deze short na veelvuldig wassen al redelijk afgebleekt. Het werd stilaan tijd om hem eens een grondige facelift te geven.

Zwarte afgebleekte short

Pimp je short dus. En hoe beter dan met een paar geborduurde paardenbloemen op een van de zakken?

Pimp je short: Borduur er zelf paardenbloemen op

Wil jij jouw short ook wel eens pimpen? Zo’n paar paardenbloemen borduur je gemakkelijk zelf. Daarvoor ga je als volgt te werk:

  1. Teken het patroon over op wateroplosbaar soluvlies, of print het op Magic Paper.
  2. Speld of plak je patroon op je kledingstuk. Let er daarbij op dat je je patroon precies daar plaatst waar je je paardenbloemen hebben wilt.
    Paardenbloemenpatroon overgetekend op soluvlies en op zak van short gelegd
  3. Pak je borduurgaren erbij, en borduur met 1 draad (of meer, als je dikkere bloemen wilt) over het patroon heen. Welke steken je precies nodig hebt en hoe je die maakt, lees je in het patroon zelf.Soluvlies op short waar over heen geborduurd wordt
  4. Klaar? Giet er water over of leg het even in de week om het soluvlies op te lossen.
  5. Laat drogen.
  6. Draag met trots.

Zwarte short met witte paardenbloemen op de linkerzak geborduurd

Mijn gepimpte short is alleszins klaar voor nog eens 10 jaar trouwe dienst. Het enige waar ik nog over twijfel, is of ik nog een paar paardenbloemen extra op de achterkant bijborduur, of niet. Over een jaar of 10, misschien.

Zelf ook een short die wel wat nieuw leven kan gebruiken? Borduur er zelf een paar paardenbloemen over aan de hand van mijn patroon, of geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.