Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Grijze trui met dansende bekertjes ligt op de grond met een plant ernaast. De bekers zijn omgeven door muzieknoten, en een van die muzieknoten is geborduurd, om zo een gat te camoufleren

Herstel een gaatje in je sweater

Deze vrolijke sweater was met zijn mouw ergens aan blijven hangen, en er zat een klein gaatje in de stof. Maar niet getreurd: met wat zwart borduurgaren was dat gaatje in een oogwenk hersteld, helemaal in de stijl van de originele print.

Gaatje in grijze sweater

Her en der stonden er namelijk kleine muzieknootjes verspreid over deze sweater, tussen de dansende bekers door. En zo’n muzieknoot had de perfecte afmetingen om over zo’n gat heen te passen.

Herstel een gaatje in je sweater

  1. Teken een muzieknoot (of ander figuurtje) over het gat heen. Zorg er daarbij voor dat je tekening het hele gat bedekt.
    Tip: Om deze muzieknoot te tekenen, gebruikte ik een uitwasbare stift van de kinderen. Let er daarbij op dat je er eentje kiest in een kleur die contrasteert met de kleur van je borduurgaren, dat maakt het net iets gemakkelijker om je steken van je ontwerp te onderscheiden. Teken bijvoorbeeld met rood, als je van plan bent met zwart te borduren, en omgekeerd. Ik deed dit niet, en gebruikte een donkergroene stift (omdat die toevallig net in mijn buurt lag en mijn luiheid het won van mijn efficiëntie). Mijn ogen doen er nog pijn van 😉
  2. Pak je borduurgaren, en bepaal hoeveel draadjes van je streng je precies nodig hebt. Deze sweater bestaat uit een redelijk lichte stof, dus ik koos voor 2 draadjes.
  3. Borduur over je tekening heen met een satijnsteek.
    muzieknoot over gat heen geborduurd
  4. Hecht je draad aan de binnenkant van je werk af.

Klaar!

Muzieknoot met zwart garen over gaatje in grijze sweater geborduurd

Zelf ook een sweater met een gaatje dat je graag wilt herstellen? Geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Zwarte muzieknoot geborduurd over gaatje in lichtgrijze sweater

 

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.