Gratis verzending binnen België vanaf 75€

lichtblauw t-shirt met drukke print ligt op de grond om te tonen hoe een geborduurde bliksempijl een gaatje heeft hersteld

Herstel een gaatje in je t-shirt

Temidden van het drukke design van dit t-shirt, zat een klein gat verstopt. Ergens aan blijven haperen, vermoed ik. Het drukke design hielp me direct aan inspiratie om dit gaatje te herstellen: ik borduurde – pun intended – gewoon verder op wat er al was. In dit geval: een witte bliksempijl. Hoe je zo’n gaatje in je t-shirt precies herstelt, lees je hieronder.

Herstel een gaatje in je t-shirt

  1. Keer het t-shirt binnenstebuiten, en strijk een stukje plakvlies  dat iets groter is dan het design dat je wilt borduren over het gaatje heen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je gaatje al niet meer verder kan scheuren, het verstevigt je stof ook al wat, zodat je er zo meteen gemakkelijker op kan borduren. Vraag raad in de winkel om de ideale dikte van je plakvlies te bepalen.
  2. Keer het shirt weer naar de goede kant, en teken met een uitwasbare stift een tekening over het gat heen. Zorg ervoor dat je tekening het volledige gat bedekt. In dit geval koos ik ervoor om nog een extra bliksemschicht toe te voegen.
    pijl over een gat in een t-shirt getekend
  3. Neem je borduurgaren en je borduurnaald erbij, en borduur over je design heen. Om het jezelf iets gemakkelijker te maken gebruik je het best ook een borduurring om je stof en je tekening mooi strak te spannen, maar je kan gerust ook zonder proberen. Ik gebruikte wit mouliné-garen en nam daar 2 draden van, om het geheel niet te dik te maken. Trek je draad ook altijd goed aan, zodat hij mooi plat blijft liggen. Let wel op, want als je te hard aantrekt, dan gaat je stof vervormen. Het is een beetje zoeken om de juiste spanning te vinden.
  4. Werk je borduursel af door met zwart nog eens langs de rand heen te gaan. Ook daarvoor koos ik voor 2 draden.witte pijl met zwarte rand geborduurd tussen design waar hij perfect in past

Klaar! Zelf ook een t-shirt met een gaatje in dat je graag wil herstellen? Geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.