Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Karamelkleurige broek ligt op een witte achtergrond. Op de broek zijn 2 skaters geborduurd, over een gat heen.

Borduur een skater over een gat heen

Deze broek begon haar loopbaan ooit als lange broek, en heeft sindsdien al een heel parcours afgelegd, met vallen en opstaan. Letterlijk. Eerst verscheen er een gat achteraan, daarna sleten de knieën tot op de draad door, en als klap op de vuurpijl was daar ook plots nog een winkelhaak. De lange broek werd een korte broek (want ze werd toch al te kort), en over de gaten borduurde ik skaters, zoals gevraagd.

Caramelbruine korte broek in joggingstof ligt op grijze tegelvloer met rechts al een skater over een gat geborduurd, en links een winkelhaak goed zichtbaar.

Heb je zelf ook zo’n broek met winkelhaken liggen die je graag wilt herstellen? Hieronder lees je wat je daarvoor nodig hebt, en hoe je dat precies doet. Zie je het niet zitten om zelf te doen? Geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Wat heb je nodig?

 • Borduurring
 • Borduurnaald
 • Borduurgaren
 • Scherp schaartje
 • Optioneel: Skaterontwerp, wateroplosbaar transferpapier. Check zeker ook de borduurkit, dan krijg je een borduurring, -naald, -garen en skaterontwerp thuis opgestuurd.

Hoe borduur je een skater over een gat heen?

 1. Teken of print je design op wateroplosbaar transferpapier.
  Leef je wel eens la vida loca? Dan kan je je design ook altijd rechtstreeks op je stof tekenen. Gebruik dan wel inkt die je weer kan uitwassen.
 2. Speld of plak je design over het gat heen. Let er hierbij op dat je design je gat helemaal bedekt, en dat het gedeelte dat het gat bedekt met 1 en hetzelfde kleur geborduurd kan worden.
 3. Borduur over je design heen. Gebruik voor het stukje dat het gat bedekt een satijnsteek. Zo zorg je ervoor dat het gat tussen 2 lagen borduurgaren verborgen wordt.
 4.   Klaar met borduren? Spoel je soluvlies weg met water, laat je kledingstuk drogen, en draag het met trots!

Zelf ook een broek met winkelhaken liggen die je graag wil herstellen? Geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.