Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Opvallende groene swiss darning patch over een gaatje in een beige slaapzak, met een hartje in het midden van de patch

Gaatje wordt hartje met swiss darning

Ergens in het Gentse is er een baby’tje op komst, een klein broertje voor een grote zus. Dit slaapzakje zat nog tussen de babyspullen van zijn zusje, en was nog perfect bruikbaar, op een gaatje in het breiwerk na. Fixen dus, die handel. Maar hoe pak je zo’n gaatje in breiwerk nu het beste aan? Met swiss darning!

Op Instagram had ik al vaker posts zien passeren over dat swiss darning, een techniek waarbij je breisteken namaakt, over je gat heen. Ik kende de techniek zelf nog niet, maar wou het zeker eens uitproberen. Het lijkt heel sterk op mazen, alleen maas je over andere steken heen, en maas je hier over een gaatje heen. Enige probleem: het slaapzakje is gebreid in ribbelsteek, en swiss darning, dat lijkt precies alleen maar mogelijk voor tricotsteek. Alhoewel, moeten we dat echt een probleem noemen? Als we voor zichtbaar repareren gaan, dan bestaan er geen problemen, toch?

Ik koos groen als contrasterende kleur uit mijn stapel woloverschotjes, en ging aan het werk. Blijkt belange zo moeilijk nog niet te zijn, dat swiss darning.

Omdat zo’n groene patch ook maar saai is, maazde ik er ook nog een hartje overheen in dezelfde kleur als de slaapzak. Maakt het niet alleen mooier, maar zorgt nog voor extra versteviging ook. En om het helemaal af te werken, maazde ik er nog een klein rood accentje bij ook.

Die buitenkant, dat zag er dus al dik in orde uit. Alleen zag je aan de binnenkant nog altijd heel goed dat er ooit een gaatje gezeten had. Dus pakte ik het zachtste stukje fleece dat ik vinden kon, borduurde er een dikke smakkerd op, en naaide het als patch met een flanelsteek over het gaatje heen.

Klaar! En nu wachten op die baby, dan maar!

Zelf ook een gaatje in breiwerk dat hersteld moet worden? Geef me gerust een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

 

Deel dit bericht

Eén reactie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.