Gratis verzending binnen België vanaf 75€

Bleekwatervlekken camoufleren: sanseveriaplant geborduurd over bleekwatervlek heen

Bleekwatervlek camoufleren – Optie 2

In een vorige post toonde ik je al hoe je kleine bleekwatervlekken kan camoufleren door ze in een rijstkorreldesign te verwerken. Die methode werkt heel goed voor kleine vlekjes, maar wat als je met een grotere vlek zit? In dat geval, kan je er een groter design overheen borduren.

Deze broek werd tijdens het poetsen slachtoffer van de wc-reiniger. Wat ooit een hele mooie donkergroene broek was, werd nu een exemplaar met een heel duidelijk zichtbare oranjevlek, knal in het midden.

Bleekwatervlekken camoufleren: donkergroene broek met daarop langwerpige oranjeplek veroorzaakt door bleekwater

Tijd dus om het borduurgaren boven te halen en deze bleekwatervlek te camoufleren. Nu wist ik dat de eigenaar van deze broek een grote plantliefhebber is. En omdat de vlek zo langwerpig is, deed het mij onmiddellijk denken aan een sanseveria. Dus ik haalde er onze eigen sanseveria bij als inspiratie, en ging aan het tekenen. Zodra ik tevreden was over het ontwerp, haalde ik een Frixion-pen boven om rechtstreeks op de stof te tekenen, zodat ik vrij snel kon overgaan naar borduren.

Bleekwatervlekken camoufleren: sanseveriaplant geborduurd over bleekwatervlek heen

De plant zelf was al groen, dus dat klopte al perfect met de originele kleur van de broek. Voor de bloempot koos ik terracotta, iets wat altijd goed past bij groen. Om de randen af te werken ging ik dan weer voor goud. Normaal gezien kies ik dan zwart, maar dat vond ik in dit geval iets te hard. Het goud past ook bij de rest van de gebruikte tinten.

Klaar? Strijk je broek op lage stand aan de binnenkant, om zo de sporen van je borduurring en eventuele zichtbare lijntjes van je Frixion-pen te doen verdwijnen. Nergens nog een spoor van een bleekwatervlek te bespeuren, en je opgewaardeerde broek kan  weer jaren mee.

Zelf ook een broek met vlekken erop liggen?  Geef me gerust een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn om ze er weer als nieuw te laten uitzien.

 

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.