Gratis verzending binnen België vanaf 50€

Grijs jasje met nieuwe zwarte kraag op witte achtergrond

Vervang je kraag in 5 stappen

Dit jasje was nog in perfecte staat, alleen had het kraagje uit nepleer ooit betere tijden gekend. Maar met een stukje nieuwe stof en een uurtje tijd, was dat oude versleten kraagje snel vervangen. Zelf ook zo’n jasje liggen waarvan alleen de kraag versleten is? Lees verder, en vervang je kraag in 5 stappen! Of geef me een seintje als je liever hebt dat ik het voor jou doe.

Grijze bomberjack met zwarte versleten kraag ligt op een grijze tegelvloer, klaar om gerepareerd te worden

Vervang je kraag in 5 stappen

  1. Voor je een nieuwe kraag kan knippen en naaien, moet je natuurlijk weten welke vorm die nieuwe kraag moet hebben. Daar bestaat een heel simpel trucje voor: je gebruikt gewoon de oude kraag als mal. Haal er dus eerst en vooral je tornmesje bij, en maak de oude kraag voorzichtig los. Bestudeer ondertussen ook goed hoe de oude kraag precies bevestigd zat.
    Tornmesje met blauw handvat ligt op witte achtergrond
  2. Vouw je oude kraag open, en strijk ze plat, om zo de knipvorm van je nieuwe kraag te bepalen. Leg je originele kraag op je nieuwe stof – verkeerde kant op goede kant – en gebruik ze als mal om een nieuw kraagje uit te knippen. Als je dat wilt, kan je je oude kraag ook altijd eerst op een stukje papier tekenen, om je patroon zo eerst netjes uit te tekenen.
    Oude kraag van jasje ligt op snijmat met eronder een nieuwe kraag, en erboven een rolmes
  3. Gebruik je oude kraag ook als mal om een stukje plakvlies uit te knippen, en strijk dat op de verkeerde kant van je nieuwe kraag.
  4. Vouw je nieuwe kraag dubbel met de verkeerde kanten op elkaar, en strijk.
  5. Speld je nieuwe kraag vast in je jasje. Als je dat wilt, kan je de kraag nu eerst met driegdraad inrijgen, om zeker te zijn dat ze niet meer gaat verschuiven. Stik ze daarna vast.

Grijs jasje met nieuwe zwarte kraag op witte achtergrond

Ziezo, weg versleten kraag, welkom bijna nieuw jasje! Rest er alleen nog de bonusstap: draag met trots!

Zelf ook een jasje liggen waarvan je de kraag wilt vervangen? Zie je het niet zitten om het zelf te doen? Geef me een seintje, en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Deel dit bericht

Eén reactie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.