Naai een yogapoef uit stofrestjes – Gratis patroon

Kapotte sokken die niet meer te herstellen vallen, jeans die te klein of te versleten is om nog langer te dragen, of stofrestjes van andere naaiprojecten, ze komen allemaal van pas om je eigen zenmoment te creëren. Is het niet terwijl je aan het naaien bent, dan zeker tijdens het mediteren op de yogapoef die je zelf maakte met dit gratis patroon.

yogapoef gemaakt uit jeans met een sashiko-patroon en een labeltje staat naast een plant

Want mediteren is goed voor je (zelfs Tom Waes weet dat te beamen), en mediteren kan je leren. Weet je niet goed waar te starten, dan is het No-nonsense meditatieboek van Steven Laureys echt wel een aanrader. Recht voor de raap, af en toe een grapje, en duidelijke instructies/tips.

Vind je niet snel een gemakkelijke houding, dan kan een meditatiekussen helpen om je lichaam te ondersteunen. Wil je zelf graag zo’n yogapoef of meditatiekussen, dan naai je dat gemakkelijk zelf. Ik maak ze bijvoorbeeld uit oude jeansbroeken, en laat me inspireren door sashiko om het geheel te versieren. Hoe je dat precies doet, staat in detail uitgelegd in dit gratis patroon. Zie je het niet zitten om er zelf eentje te maken, maar wil je wel graag zo’n geüpcycled exemplaar in huis, dan kan je eens kijken bij de unieke stukken in de shop.

Deze yogapoefjes zijn trouwens niet alleen goed om mee te mediteren. Ik heb er ondertussen zelf al een paar gemaakt, en de kinderen gebruiken ze bijvoorbeeld ook graag wanneer ze met de lego aan het spelen zijn. Zeker tijdens de koudere seizoenen is een laag poefje net iets aangenamer zitten dan de grond.

Zowat elke yogapoef die ik maak, versier ik met sashiko-geïnspireerde steken. Wil je dat zelf ook graag doen, maar weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Kijk eens bij de workshops, er vindt regelmatig een Start met sashiko workshop plaats, en je bent meer dan welkom.

Namaste!

Deel dit bericht

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENederlands (België)

Hoi!

Zin om 5% korting te krijgen op je volgende aankoop?

Meld je aan op onze nieuwsbrief, en ontvang je kortingscode in je mailbox.

Wij spammen niet! Lees onze privacy beleid voor meer info.