Gratis verzending binnen België vanaf 75€

bureaustoel-banner

Herstel je bureaustoel in 9 stappen

Door je bureaustoel heen gesleten? Herstel hem zelf met een paar vrolijke kleurtjes in 9 stappen.

Mijn goeie ouwe bureaustoel is ergens tussen de 15 en 20 jaar oud, en dat begon zo stilaan zijn sporen achter te laten. Al dat zitten – en vooral dat niet stil kunnen zitten – had ervoor gezorgd dat de stof helemaal doorgesleten was, en je de mousse er zo door kon zien.

Tijd om deze bureaustoel te herstellen dus. En meteen ook wat kleur toe te voegen.

What do you need?

 • A scherp schaartje
 • Een lange, scherpe naald
 • Iets om je lijnen te markeren (een krijtstift, hittepen, of een stukje zeep)
 • Borduurgaren. Ik koos voor mouliné perlé draad met een verlooppatroon
 • Een kussentje om op te zitten, en doe daar nog maar een koffie bij ook, want je bent wel even bezig

How to embroider over snags

 1. Gebruik je krijtstift, hittepen of stukje zeep om je vorm af te tekenen. Dit zal je helpen om te weten waar je je naald moet insteken.
 1. Knip een lang stuk borduurgaren af, en rijg het door het oog van je naald. Ik raad meestal aan om telkens een armslengte garen te gebruiken, zodat je niet zo snel in de knoop raakt, maar in dit geval ben ik toch maar voor een dubbele spanwijdte gegaan.
 2. Breng je naald ongeveer 5 cm onder en aan de zijkant van waar je begint te werken in je stof, en kom weer naar boven waar je echt wilt beginnen. Trek je naald met garen door, maar zorg ervoor dat er ongeveer 5 cm garen aan de buitenkant blijft hangen.
 3. Breng je draad loodrecht naar boven, steek je naald weer in je stof, en kom ongeveer 2 mm ernaast weer uit je stof. Volg hierbij de lijn die je getekend hebt.
 1. Brenk je draad nu loodrecht naar beneden, steek je naald weer in je stof, en kom ongeveer 2 mm ernaast weer uit je stof. Herhaal tot je volledige oppervlakte bedekt is met verticale draden (je schering).
  Zit je bijna zonder draad? Steek je naald dan naar beneden, kom 5 cm verder weer naar boven, en laat een eindje draad hangen. Start dan opnieuw met een nieuw stuk draad.
 2. Klaar met je verticale draden? Dan is het tijd om aan de horizontale draden (de inslag) te beginnen. Neem opnieuw een lang stuk garen, rijg je naald, en breng je naald met garen aan de onderkant opnieuw op ongeveer 5 cm onder en aan de zijkant in je stof. Kom weer naar boven net naast het onderste punt van je eerste scheringdraad. Begin altijd op het onderste punt van de scheringdraad die het laagste komt.
 3. Draai je naald om zodat de punt naar jouw hand wijst, en weef nu horizontaal langs de verticale draden heen. Dat wil zeggen: ga over een draad, ga onder een draad, ga over een draad, ga onder een draad.
 1. Aan het einde van je rij gekomen? Steek je naald weer in je stof, en kom ongeveer 2 mm erboven weer naar boven. Keer nu terug, maar ga nu over de draden waar je in de vorige stap onder ging, en omgekeerd. Gebruik je naald ondertussen om je draad mooi naar beneden te duwen. Ga zo door tot je het volledige oppervlakte gevuld hebt.
 1. Klaar? Knip al je begin- en einddraadjes die nog aan je stoel hangen kort af.

In totaal was ik hier 3,5 uur aan bezig. Gouden tip: vergeet niet om af en toe eens te stretchen, en zet een goeie podcast op. Op naar de volgende 20 jaar!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)

Hi!

Fancy a 5% discount on your next purchase?

Subscribe to our newsletter, and receive your discount code in your mailbox.

We don't spam. Read all about it in our privacy policy.